Post partum
(ugyanarról kétszer zsuzsinak)
1
A héten mennyi ártatlant temettünk!
Hétfőn az újszülöttet, szerdán csirkét,
ma kiskutyát.Fiam keresztet ácsol,
felírja rá a veszteségeinket.
2
megnyílt a méhed és elhagyta
a hatvandekás néma újszülött
ugyanazzal a hirtelenséggel
ahogy egy ódon házban
az elkorhadt lépcső leszakad
a léptek súlya alatt
meglehet
halálra hívtad
csak lemaradt előle az élet
kicsi lelkén lyukas tízfilléred
fekete folt
a vér nem vár
folyik megalvad
vörös lebernyeg
úszik a tálban
átlátszó savón
x
akkora csak mint Mari nagynénénk
ékszeres kazettája az asztalon
alatta: horgolt csipketerítő
hosszan lelóg
eltakarja szemünk elől
a földet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.