Szobor
Fehér kőtalapzaton áll a szobor.
Fekete teste ünnepélyes, komor.
Maga a szoborrá öntött nyugalom
Trónol a díszes takarójú lovon.
***
Rád néznek arcából a sötét szemek.
Bennük a múlt titkai örvénylenek.
Ahogy beléjük pillantasz, megérted:
Élete nem ért a halállal véget.
***
Vaskezében biztosan állt a jogar.
Ki nem tépte onnan semmilyen vihar.
Fején szilárdan nyugszik a korona.
Ha ő nincs, népünknek nincs ma otthona.
***
Mögötte az ég mélykék bársonyába
Belehasít a fehér tornyú bástya,
Ami előtt zúgó koronájú fák
Állnak őrt, és védik Szent István királyt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.