Fiatalkori versek III.
KI LÁTJA
bennem
a szívbe hullt
pléhdarabokat
harmincötéves hullák
csókjait
tüdők iszapját
és a rettegést
a karomat látják
ahogyan az izmok erednek
ám ez a beszilárdult terv
és gondolat is a lélek
mert nem a papok heréi
nem a nép gyomra
meg a csitrik öle a támasz
álmomban azt mondtad
a sarokban van a béke
s reggel ott találtam
evezőimet
CSODA
a szegényember
legkisebb fia vagyok
szegény édesanyám szegény
édesapám odavannak már
elvették őket
az ülőmunka
a misztikus betegségek
két szép fivéremet is
a szívhalál
de a legkisebb vagyok
aki lehajol a növényekhez
állatokhoz
és azok így szóltak
jó tett helyébe jót várj
és láss csodát
egyszercsak duzzadni kezdett
a vállaimon
meg a lábszáraimon a világ
és nekibátorodó lettem
akár az élők
HAZUGSÁG
(Csernobil 1986)
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugrzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alcsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökkken
a sugárzás szintje igen alacsony
a tegnap mért adatokhoz képest csökken
ELÍRÁS
(Berzsenyi Dánielhez)
Ülök hazád előtt tagbaszakadtan.
Nem mint Hektorról tanult diák
hanem mint Hektor.
Szófogadó fiú, jó apa,
gyengéd szerető.
Karatéka.
Nudista bölcsész.
Ülök házad előtt,
szakadt farmerdzsekis hazafi,
a végső futásra készen
desszantos tudományommal.
Jó ember(katona) szerettem volna lenni
e békegalambos, huncut Trójában!
HÓHÉRKE ÉS A HÉT VEZÉR
a városból még az egyház
se maradt meg csak egy ház
ibolyafényben
fehéren cicázunk
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.