Óra
Mostanában üldöz egy hang:
Egy parányi lélekharang
Kondulását hallom egyre.
Napról napra, percről percre
Belecsilingel fülembe.
***
Mi ez a makacs, furcsa nesz?
Falióra az ágy felett.
Körbejár két mutatója.
Egy kicsi, meg egy nagyocska
Egyre csak köreit rója.
***
Minduntalan azt ketyegi:
"A halál keze befedi
Szemed hamar. Az idő száll.
Tegnap tél volt. Ma ismét nyár.
Nincs kegyelem. Hideg sír vár."
***
Űz ez a szörnyű gondolat.
Nyugton még álmomban se hagy.
Régebben nem hittem volna;
Minden percbe belopódzva
Ürmöt lop az édes borba.
***
Ahogyan az évek telnek,
Egyre gyorsulnak a percek,
Lassan kopik a szív, tüdő.
Arcomra majd ránc-hálót sző -
Lelkemen nem fog az idő.
***
Annál keserűbb a tudat,
Hogy tönkremegy a foglalat,
Míg változatlan a lényeg,
És bennem friss lánggal égnek
Az örök vágyak, remények.
***
Korábban észre se vettem:
A halál liheg mögöttem.
Az élet összes öröme
Nem több, mint könnyű tollpihe.
Szétröppen, ezerfelé száll,
Ha majd lecsap rám a halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.