Ég alatt
Útszélről szedjünk pipacsot,
gyertek mind, bohó ripacsok,
nézzétek s láthatjátok,
én is idevalósi vagyok.
Mi vagyunk a jók, a szépek,
éjjel-nappal csak tiétek,
bárhol, bármikor kísértő
falkányi vidám kísértet.
Tegyük dolgunk, víg pojácák,
rágjunk másnapos pogácsát,
rá csapvizet, ha eddig is jó volt,
híg évek során át.
Röntgenszemek fókuszálnak,
megbocsájt, ki megbocsájthat,
ha teheti, hát tegye is -
legutolszor önmagának.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Árgus, 2003/8