A mesét írom...
A mesét írom, mint egykor Ezópus,
rabszolgája álomszegény Jelennek,
árnyakkal teli fények furcsa földjén,
mit számunkra Pénzpokol megteremtett.
Kell a mese, mivel,ha nincsen Éden
már sehol sem: a fény a fénytelenben
végképp elvész és sötét lesz a Csillag.
Ettől még a Pokol is visszaretten.
A mesét írom - vagy a mese engem,
s közben zokog egy csillagvágyú élet,
széttört varázslat, az, hogy az a Zászló
lobbant, lobogott, s végül semmivé lett?
Két rabszolga, két könny-csillámú élet!
Mesét írok és ír a Mese engem
sárgabilincses Pokol furcsa földjén, -
elárult Múltban és megcsalt Jelenben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: kéziratban,