Mint mikor a megácsolt fájdalom
kéjeleg a hátamon
és grádicsként tör a mennybe
mint mikor fölajzzva izzón
ölemben vért köpülve
esem a rejtelembe
mint mikor mámort hozó
szegeket vernek a testembe
mint mikor boldogan tekintek jobbra
hogy öröklétet öntsek a jobb latorba
mint mikor szenteltvízzé kinzott könnyeket
hullajtok a világ-nagy akolba
olyan ez a szerelem.