Zsákutca
A zsákutcákkal az a baj, hogy
meglehetősen soká tart, míg
zsákjellegük megmutatkozik.
A táblát (ha van egyáltalán)
mindig eltakarja valami: zöld
lomb, feslő plakát, miegymás.
Sokáig észre sem veszed,
hogy minden kanyar után
szűkebb a tér. Mire mégis,
megfordulni már nincs elég
hely. Hátratolatnál, de nem
találod a rükvercet az
istennek se. Ahogy én sem
apám öreg Wartburgján, azon
az utolsó gyanútlan napon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holmi, 2007/4.