Hétfõ esti szonett
Panel dzsungelek lakótelepei,
türkiz üveggolyó: gördül a város.
Szobák, üregek termesz zajain,
lámpák alkonyi fényén talányos
az ember. Rétre téved bizonytalan
tekintettel. Üveglap vékony határ.
Pille fészken, csak gubbaszt mint galamb,
távol tőle hétközi vad bazár.
Hege a nyári estnek e pillanat.
Selyeming, mert lélekig kitárul.
Nyers, elnyúló csókoké a kinti pad.
Minden egyéb, oly távol a világtól,
minden egyéb épp hozzám van közel,
ma semminek nincs füstje, ami lángol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.