Bagi Zita
Dolgos kosarak
Madarak elhallgattak,
Befagyott minden patak,
Az ősz elsírta magát.
Nem üzentek a fagynak,
Csak pár hópihe szalad,
Ha rést üt a jég falán.
A tél intett a napnak,
Nem tudta, mik a szavak,
Zavarta a suttogás.
És mind munkára fogtak,
De a dolgos kosarak
Rég elvesztek odaát.
Ha újra újat fonnak,
Az már egy másik alak,
Megtörne a régi ág.
Félve a széptől, adtak
A jenelennek egy nyarat,
Hajózva álmuk taván.
Majd végül elszunnyadtak,
És mi utánuk marad,
Elveszik az út porán.
Tavaszról nem hallottak,
S a tavasznak sem szabad
Tudni, itt járt a halál.
Így nyugodtan foroghat,
De érzi rosszul halad,
Egy hamis ütemre jár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|