Szúrós pálya
Elhoztak: mert bűntudat
nélkül írtál.
Elhoztak: mert fájdalom-
ra cukrot szedtél.
Temetetlen üveg mindenütt:
saját csalásaidban állsz.
Akitől féltél, akitől tiltottak:
a Róka nyitja most meg neked
az Idegen befejezések szótárát.
A falakon képek:
akiket másoltál,
ők néznek most téged.
Szúrós egy szoba –,
szúrós a pólya.
Bocsánatot kérnél,
de most először,
a forma nem elég.
A Róka segíti le kesztyűd,
s asztalhoz int.
Egy gömböt látsz:
megskalpolt, vak golyót,
tele savval.
Tükörgömb ez:
két kezed pont belefér,
hisz e két kéz
végig tudta: mit miért.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kalligram, 2007.