Kisújon kedden és szombaton van Piac
délelőtt. Én általában csak szombat éjjel,
vagy vasárnap délután látom, és akkor is
csak hűlt helyét. A kopott betonasztalokon
a semmi kiterítve. Ilyenkor mindig csak nézem
a Piaccsarnok feliratot, és a lezárt épületet,
amelynek szellőző berendezése barátságtalanul
morog és érzem, hogy valami visszanéz rám.
Azon a téren soha életemben
nem mertem átvágni még.