Féltem elképzelni, majd hogyan lesz:
Elvesznek-e tőlem rögtön vagy még
tarthatom kezemben lassan hűlő
tested? Hagynak időt, hogy ringatva
távolba oldhassalak magamtól?
Ölelést végül hogyan eresztek?
(Hulladékként zacskóba? Vödörbe?
Vagy szoktak temetni újszülöttet?)
Marad bennem arcodról lenyomat?