melyeket elmesélsz
kérdő jelekké konvertálom
fel ki állt benne
esetleg most leül
helyi értéke kerül csak
mértéke esetleg mínusz
csak így tudom meg ki
adja ki a fel
kiáltó jeleket
tagmondataidon ugrálok
át sorról sorra
aljas futás vesszők között
és pont a végén
leigázva egy igéd
elhagyom szenvedő szerkezeted
a fordítás sikerült
másból másba
transzplantáltam szavakat
amelyek csak kilökődnek
belőlünk: idegen anyag