A szeretet szerkezete
erős a mi várunk,
de isten semmiképp sem az,
nem vár, csak fegyver,
persze erős fegyver,
de mégis: csak fegyver.
az idő is a fegyverünk,
mert nekünk dolgozik,
mert nem dolgozik,
mert szabadnapos
vagy párbajban őt is agyonlőttük.
persze fegyvereink az indiánok is,
mi festettük az arcukat,
mi adtunk a kezükbe
másfajta, rosszabb fegyvereket,
indián asszonyt, gyerekeket.
ahogy éhes disznóról
álmodik a makk,
úgy vannak ők velünk,
homlokukon gyöngyöző veríték
a szeretetünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.