Mennyei logika
Krisztus s az Úr ott állt az égi korlát
mellett. A földi rémségekre láttak.
A gladiátorok egymást gyilkolták
a cirkuszban, míg a nézők újráztak.
Egy satrafa a vak koldus kutyáját
verte agyon, hogy aprópénzt szerezzen.
Vihogó, ronda kamaszok ugrálták
körül rabszolgák testét négy kereszten
a Forumnál. Isten e szörnyűségek
láttán elfordult, majd Krisztusra nézett:
"Menj a földre, fiam. Az emberek
gyalázata felér a magas égig.
Ha téged is felfeszítenek,
úgy bűneiket megbocsátom nékik."
(Budapest, 1999)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Versek (Budapest, 2001)
Kiadó: Magyar Világ