Egyszerűen. Nem tudom már a szó mit jelent.
Fontolgatva méricskélek végeset és végtelent, s
mit Gordiusznál átvágtam oly hetykén, oly könnyedén,
benn tekereg fejemben két tekervényes féltekén.
Érzelem és gondolat: tarka-barka gomolyag.
Isten-arcú macska játszik vele, s ha majdan elszakad,
az leszek én. Én valóban. Kép nélküli, tiszta, más.
Végtelen színes zsinóron egy egyszerű szakadás.