Pécslõ sorok
Az a Pécs, amit te látsz, szemedbe ágyazott térkép.
Ferencesek, Dante, a Kálvária, az egyetem,
Az első csók, vagy ahol az első söröm kimérték,
Turista és menekülő úthálózat csak nekem.
Nincs Sóhajok hídja, csak Szerelmesek Kerítése
Eiffel sincs, csak Tévé, de világít és szép piros.
Az Apollóban tömény művész mozik vetítése,
A Plázában akció, meg egyéb Tarantino-s
Van háza Székesegynek, Pezsgőnek, Királynak,
A szubkultúra kánonja imába forr egybe,
Mint seprők őszi mosolygása, ha rátalálnak
Az utcán egy megviselt Folklóriáda jegyre.
Ahol te állsz, ott csuklós, reklámplakát, repedt
Beton és rapszodikus bal felé nézés ingáz,
Állítom pont így várt Godotra Samuel Beckett
Nagyjából, kábé, mert ugye van Nemzeti Színház,
Meg galambok. Csőrük pécslik mecseki bérceken,
Lábuk alatt a csikkek végéről pisla szikra
Mediterrán széllel csúszik a volán taxikra.
(Határunk spec nincs, a helyi colstok a végtelen.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.