DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37647 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Metz Olga Sára
  62 nap
Új maradandokkok

Szakállas Zsolt: A VISSZATÉRÉS
Albert Zsolt: Zongorista
Franczen Bea: Nagyi
Pataki Lili: Tiszta
Szilasi Katalin: Vezetőszáron
Szőke Imre: a repülős játék balladája
Tóth Gabriella: a vigasz
Kosztolányi Mária: reinkarnáció
Bara Anna: ...aki, ha kell
Ötvös Németh Edit: új tavasz
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 4 órája
Karaffa Gyula 9 órája
DOKK_FAQ 10 órája
Tóth János Janus 10 órája
Szilasi Katalin 12 órája
Franczen Bea 16 órája
Bánfai Zsolt 16 órája
Farkas György 20 órája
Pálóczi Antal 20 órája
Nagyító 1 napja
Bősz Miklós 1 napja
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Tóth Gabriella 2 napja
Bátai Tibor 2 napja
Czékmány Sándor 2 napja
Bara Anna 2 napja
Szakállas Zsolt 2 napja
Kosztolányi Mária 3 napja
Péter Béla 7 napja
Kiss-Teleki Rita 8 napja
FRISS NAPLÓK

 mix 8 órája
Minimal Planet 9 órája
Ötvös Németh Edit naplója 9 órája
nélküled 10 órája
Szőnyeg 20 órája
Bátai Tibor 1 napja
Bara 1 napja
Játék backstage 1 napja
Hetedíziglen 1 napja
A VERS LEGYEN VELETEK 1 napja
történések 2 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 2 napja
törmelék 3 napja
ELKÉPZELHETŐ 3 napja
K.Mária 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Tenkjú
Legutóbbi olvasó: 2021-05-13 02:44 Összes olvasás: 2306

Korábbi hozzászólások:  
15. [tulajdonos]: a Bátai:)2017-12-10 23:38
Közzéteszem itt is, és beviszem az akvamarinba is. hát szia, kösz

Olvasói hozzászólások nélkül
14. Bátai Tibor: Gondold át...2017-12-10 23:24
Krisztina, valakinek ezt is meg kell végre írnia neked...

Nem számoltam, de vagy háromszor is hangsúlyoztad, hogy MAGAD MIATT nyitottad ezt a naplót, merthogy ("Oh! irgalom atyja, ne hagyj el!") moderálták az oldaladon az inkriminált két angol szót.

Nos, éppen itt, a "MAGAM MIATT" körül van az eb elhantolva.

Ha nem ennyire MAGAD körül forogna a világ(od), szerintem nem kerülte volna el a figyelmedet, hogy az a moderálás (megint csak: szerintem) nem az inkriminált két angol szó miatt történt, hanem azért, mert amit abban a posztban felhoztál magyarázatként és mentségként, jelesül, hogy nem arra a két EMBERRE kívántál utalni, akaratlanul bár, de éppen annak a két EMBERNEK tép(heti) fel újból a sebeit, továbbá – ismét csak: akaratlanul bár, de – felmelegít, újból felszínre hoz egy olyan "ügyet", amely már kezd végre nyugvópontra jutni.

Tudni vélem, hogy te nem rosszindulatból gyalogolsz rendszeresen más EMBEREK lelkivilágába, hanem az ÉNKÖZPONTÚSÁGOD miatt annyira saját MAGADRA figyelsz (csak), hogy egyszerűen KÉPTELEN VAGY tekintettel lenni MÁSOKRA. Számomra ezt bizonyítja (számtalan korábbi konfliktudod mellett) az ominózus moderált posztod, majd magának ennek a naplónak a megyitása, végül pedig az itt olvasható, többkörös, hosszas magyarázkodásod, menetegetőzésed is.

Pedig nem lenne szükség másra, mint hogy mielőtt megszólalsz, TE MAGAD gondold át, kit bánthat, kinek okozhat sérelmet, kiben hagyhat tüskét, amit mondani akarsz.

Közhellyé vált, de annál érvényesebb erre az esetre is a szólás: "Soha ne tégy mással olyat, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek". Pofonegyszerűnek tűnik ennek a szabálynak a betartása, ám ha csak MAGÁRA figyel az ember, sajnos, lehetetlen.

(Ha hiszed, ha nem) barátsággal:
Tibor

P.S.: Nem kell, hogy ezt a hozzászólásomat közzétedd, annál inkább szeretném, ha megszívlelnéd a benne foglaltakat.

13. [tulajdonos]: TENKJÚ VÉGE....2017-12-10 23:03
Azért sajnálom én ezt... kutyaugatás nem hallatszik az égig! A TENKJÚ ROSSZUL ÁLLT NEKEM:)))) NAGYON SOKAT TANULTAM PÁR HÓNAP ALATTT

12. [tulajdonos]: Itt van vége2017-12-10 22:41
Vezsenyi Ildikó
Álmomban

Álmomban a lovam,
hátam mögé lépett.
Szájával megérintett.
Megfordultam hát,
s láttam,
mint torzul csikóvá,
kicsi gebévé.
Megöleltem,
magamhoz öleltem.
Te voltál.

11. [tulajdonos]: Olvassátok el2017-12-10 22:34
Kérlek olvassátok el, nektek írtam Dokkereknek:) Elnézést a hibákért, az ismétlésekért, de nagyon náthás is vagyok.. néha alig láttam a könnyeim miatt :))) Egyet kérdezek, szerintetek miért nem haragszom magamra? Válaz: NEM AKARTAM BÁNTANI:)

10. [tulajdonos]: vége anaplónak.2017-12-10 22:23
El tudom olvasni... Írtam neked, megyírtam, hogy miért kezdtem bele a Tenkjúba. Igazából egy moderálás végett, véletlenül leírtam azt a szót, hogy tenkjú egy nőnek, nem annak akire gondolsz. Rögtön bocsánatot kértem, mivel tudtam, hogy valakik magukra veszik. A bocsánatkérésemet, amiben benne volt a tenkjú szó, moderálták. Akkor mégegyszer leírtam azt, hogy egy szót, és egy bocsánatkérést moderáltatok ki. Azt is, hogy aki ezzel bánott, az engem még jobban bántott. Lehet olvasni nálam.

Az aki ezzel a szóval játszott öt hónapig engem is bántott, és úgy éreztem, hogy a Tenkjút így ezzel a moderálással nem a szerkik fogják lezárni, hanem én. Mérges voltam, nyitottam egy naplót, TENKJÚ néven, de azt írtam, hogy hagyom meghalni a naplót, tényleg hülye ötlet volt, hogy én ide betegyem Nemes Nagy Ágnes nagyon szép versét, vagy betegyem a Naphimnuszt.

Állítólag nincs bennem megbánás, nincs bennem szolidarítás egy nő felé! MAGAM MIATT, nem a vers miatt, a moderálás miatt, emiaiatt a Dokkon elterjedt paranoia miatt, aminek én is részese voltam, tisztára akartam mosni ezt a szót.Vagy az egész velem is megtörtént, és átét dolgokat? Azt hiszem, hogy igen.

Rengeteget szenvedtem én is, nem én írtam a verset, de szenvedtem, és le akartam ezt zárni, de úgy, hogy ne negatív felhangja legyen, hanem pozitív értelmezése. Hibáztam ezek szerint... ez a "tenkjú már az én tenkjúm" maradt volna, az én prológusom, amivel egy idő után már semki nem törődött volna. Mégegyszer elmondom, hogy biztos nem érti ezt senki, de nekem fontos lett volna az, hogy a Tenkjú szó újból tiszta legyen....a félév harakirije, mert ilyen is volt ....

Két embertől bocsánatot kérek, de azt kikérem magamnak, hogy olyan lennék, mint Ő. akitől rettegtem....
Kérem, ha lehet, akkor ezt a naplót NE töröljétek ki. Nagyon szépen kérlek benneteket. Ez valahol szomorú is, mert én ezzel nem akartam bántani. Most mégis megbántottam két embert.

MÉG EGYSZER LEÍROM HOGY ÉN A TENKJÚ MODERÁLÁSA MIATTT AMI NÁLAM TÖRTÉNT ÉN EMIATT NYITOtTAM NAPLÓT.MAGAM MIATT.

(Átgondolatlan dolog volt, nem is kell, hogy töröljétek, ezt hagyom lemenni. Azért ide írtam ki, mert én nem a nő, és nem a férfi bosszantására írtam a naplót, hanem az én naplómban a moderálás, a tenkjú moderálása miatt),

Amikor megnyitottam a naplót kerestem a levédéssel kapcsolatos dolgokat, de vagy rossz helyen kutakodtam, de nem találtam.

Nem tehetek róla, nevet nem írok, hogy téged ennyire bántani fog. Azt hittem, hogy ezen te simán átlépsz.

Ennek ellenére nem érzem emiatt rossz embernek magamat. Védessételk le a Tenkjú szót, nekem is mást jelent, és a hölgynek is.

Egy tanácsot azért had adjak naplónyitók! Mielőtt naplót nyittok gondoljátok át, hogy a napló kit fog bántani, mi legyen a tartalma. Ne teregessétek ki benne az életeteket.Komoly!

Engem eddig csak egy naplóval fogadtak el, és az az akvamarin volt. A graffitit azért nyitottam, mert volt egy kedvenc prózám Cortázartól, a Graffiti. És én is írtam egy graffitit.
A nevem. Létezik Hédervári Luca, ezen is írtam. Kaptam akkor amikor az utcalapba írtam, az Oltalomban, egy 300 forintos újság, hajléktalanok árulják.

Van egy netbarátságom, már tíz éve tart, nevet most sem írok, de a tíz év alatt egyszer sem tudott kihozni a sodromból. Gondolkodtam, azon, hogy miért nem. Egyszerűen csak figyelt rám, és én is elkezdtem figyelni rá. Aztán már tiszteltem, és vele sosem voltam rapszodikus, nem a szeretetről van itt szó, inkább a tiszteletről.

Sokszor és sok embert bántok meg. Itt a neten. Nem tudom, hogy frusztrál-e a Dokk, vagy miért. Rengetegen kérték azt, hogy jöjjek le. Viszont a Dokkot lehet szeretni. Legutóbb K. kéte, hogy jöjjek le, aztán az Élet és Tudomány volt főszerkesztője. Azt mondta, hogy szerinte nem tesz nekem jót a Dokk. Nem tudom. Nem hiszem, bár most mutogathatnátok Gy-re is, csak ott más egészen más volt a háttérben.

Volt most időm gondolkodni, és maradok: ) Nem veszek könnyes búcsút tőletek, itt van a versem ami javítás alatt áll, és most jöttem arra rá, hogy a madaras versemet hosszabban kell írnom. Szeretnék azzal foglalkozni, és.... annyi rossz meg jó emlék ideköt! tökéletesen át tudom magamban a rossz emlékeket jó emlékekké tennni, vagy varázsolni, hogy amikor egy férfi azt mondja, hogy neked egyáltalán van még barátod? akkor azt tudom mondani neki, hogy igen , van.

Na mégegyszer lecopyzom ide a lényeget:

MÉG EGYSZER LEÍROM HOGY ÉN A TENKJÚ MODERÁLÁSA MIATTT AMI NÁLAM TÖRTÉNT ÉN EMIATT NYITOtTAM NAPLÓT. EGY MODERÁLÁS MIATT ÉS NEM KÉT EMBER MIATT.

Ezt a hosszú, bőbeszédű dolgot nektek írtam, remélem ezt nem törlik.

A Graffiti is befejezem, minek ennyi napló? Azért, mert nem vagyok termékeny csak ha már zavarnak akkor állok neki kicsit lustán az írásnak:))))

:)))

Sziasztok

Hédervári Luca

Olvasói hozzászólások nélkül
9. Thank You for Your k: Thank You2017-12-10 20:21
Thank you for your kindness,
it meant so much to me.
You care so much about me,
this is clear to see.
When I think of special,
I always think of you,
And the lovely gifts you give,
and the thoughtful things you do.
Your essence in my life,
is the best gift you can give,
Our friendship will go on,
for as long as we both live.
Thank You!

8. [tulajdonos]: mosolygok magamban.2017-12-10 18:43
Úgy látom , hogy a köszönöm szépen napló nyelvész napló.

7. [tulajdonos]: szavak2017-12-10 18:31


Sokakat foglalkoztatott már a téma, készültek felmérések és a költők-írók is kinyilvánították véleményüket a kérdésben. Szerintem érdekesek a kiválasztott szavak, jó csemegézést!

Egy felmérés szerint a legszebb magyar szó a pillangó, további helyezettek: édesanya, szerelem, békesség, hópehely, szellő. A magyar nyelv egyik különlegessége egyébként a szerelem szó, talán ezért is került a listára, mivel a legtöbb nyelvben mindenféle nemű szeretetet egy szóval intéznek el, míg nekünk itt van a szerelem szó. A külföldiek számára szépnek tűnt a cipőfűző is, ami valljuk be, nekünk, magyaroknak elég meghökkentő választásnak tűnik. A listákon felbukkannak a következő szavak: szelíd, halk, dűlmirigyrák (te jó ég:D).

Kosztolányi a láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír szavakat találta a legszebbnek, a pálmát nála a fülolaj viszi (egyértelműen a hangzás, nem a jelentés miatt). Érdekes, hogy csupa egyszótagú szó mellett tette le voksát (persze a legszebbett kivéve). Irodalmáraink közül Móra az alelölülő (=alelnök), míg Illyés az elalél szót találja a legyszebbnek. Biztosan szerették az l-eket.

A lecke fel van adva, kíváncsi lennék, ki milyen szavakat tart szépnek és milyen szempontok alapján.


Kedvenc szavaim, mondataim: ősz, vízkék, petúnia, dió, cinóber, ökörszem.
tejút, pintyő, csitke, dió, száncsengő, ölelő, fűlelő, hajcihő, nádirigó, poszáta, rozsdafarkú
őrizel, cípőfűző, lórúgás, pityóka, paszita, hajnal, süt, üröm, körömpörkölt, kacagó szellő, pörög, hímvessző, szűz,szöszölő, szőlő, monotípia, anyaöl

Ülök a napon egy padon. Ülök egy padon a napon. Süt a Nap. Járj a napos oldalon. Kis hülyém!
:)))

6. [tulajdonos]: Naphimnusz2017-12-10 15:13


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-05-13 01:08   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2021-05-13 00:34       ÚJ bírálandokk-VERS: Kosztolányi Mária legyen a pónik világnapja
2021-05-12 21:18   Napló: mix
2021-05-12 19:50   Napló: Minimal Planet
2021-05-12 19:45   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2021-05-12 19:42   új fórumbejegyzés: Karaffa Gyula
2021-05-12 19:40   új fórumbejegyzés: Karaffa Gyula
2021-05-12 19:17   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2021-05-12 19:16   Napló: nélküled
2021-05-12 19:11   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ