DOKK

 
2737 szerző 34589 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Jászberényi Sándor
  Nem a szerelem
Új maradandokkok

Szilágyi Erzsébet: 3 apeva
Tiszai P Imre: explicit
Kiss Anna Mária: álmomban
Siska Péter: Mínusz egy
Türjei Zoltán: amzirp őrevazssiv-ynéL
Kalnivet Péter: Belőledítlenítő
Siska Péter: Megvilágított test
Bátai Tibor: Menthetetlen
T. Kiss Melinda: VAdászles a Bükkben
Bak Rita: Látkép javítva
FRISS FÓRUMOK

Sági Zoltán 1 órája
Szikora Erzsébet 3 órája
Várkonyi Miklós 3 órája
Tóth Csilla 4 órája
Tóth Gabriella 5 órája
Duma György 6 órája
Kosztolányi Mária 7 órája
Fekete Orsolya 8 órája
Bakkné Szentesi Csilla 9 órája
Frady Endre 9 órája
Bátai Tibor 11 órája
Ilies Renáta 12 órája
M. Szabó Mihály 12 órája
Francesco de Orellana 13 órája
M. Karácsonyi Bea 13 órája
Magyar Éva 13 órája
Bakos Fanni 13 órája
Tóth János Janus 13 órája
Sági Ferenc Dénes 14 órája
Péter Béla 14 órája
FRISS NAPLÓK

 weinberger 2 órája
az utolsó alma 5 órája
Zúzmara 5 órája
Oswald Chesterfield Cobblepot 12 órája
Volt egy pillanat 14 órája
Gyurcsi 18 órája
Bátai Tibor 1 napja
Baltazar 1 napja
Szuszogó szavak 1 napja
P 1 napja
Conquistadores 1 napja
ELKÉPZELHETŐ 1 napja
Bossi alkotásai 1 napja
Felvil.levelek (feladó:random) 1 napja
Paddington 16:50 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE
Legutóbbi olvasó: 2018-02-20 00:37 Összes olvasás: 3690

Korábbi hozzászólások:  
47. [tulajdonos]: korr2018-02-13 19:31
politka jelentőséget képes tulajdonítani annak

46. [tulajdonos]: TALÁLVA ÉRZI MAGÁT?2018-02-13 19:29
A pózokba ragadásról napló magát sértve érző szájalója írja (ahelyett, hogy ő is szavalna, mondjuk a jövő heti Dokk esten) az itteni polémiára utalva: "Jó dokker- rossz dokker? Jó elvtárs- rossz elvtárs?"
Múltban sérült elmével csakis politka jelentőséget képes társítani annak, hogy a Dokkért hozott áldozatok, felvállalások, jó versek dokk estre történő megírása és elhozása, netán még fel is olvasása, az több, az jobb, mint a Dokk estek figyelmen kívül hagyása.
S ez ellen károgni álneves naplóban pedig kevesebb - rosszabb - annál.
Elméletileg kialakul majd az új hierarchia, egy, a Dokk-ért valóban cselekvőktől és tenni akaróktól, a passzív utasokon keresztül egészen a dokk-ot szennynaplókkal mérgezőkig terjedő skálán.
Ennek azonban lehető legkevesebb köze lesz az "elvtársi-elvbaráti" viszonyrendszerhez. Nem ettől kell félnie az újsértődött naplóírónak, hanem a saját pózába - értsd "sérelmi politikájába" - történt beragadástól (bezápulástól)!

45. [tulajdonos]: KÜLÖNBEN NEM LESZ MŰSOR2018-02-13 18:28
Igen, mert azokkal szemben
akik fellépni sem restek,
kiábrándítóan gyáva...
Jobb dokkert kell, hogy keressek!

44. [tulajdonos]: REMÉLEM ÉRTHETŐ2018-02-13 16:48
Ezt írod Szepy: "Szerintem egy költőt egyáltalán nem minősít, hogy el tudja-e szavalni a művét. Arra ott vannak az előadóművészek."
Ez igaz.
A költőt nem minősíti, de a dokkert igen. S még csak nem is elsősorban az, hogy hogyan szaval, hanem hogy szaval-e? Eljön-e? Fellép-e? Vállalja-e a nyilvánosságot a fórumért, a költészetért, önmagáért mint szerző - mindez, ha vállalja, és minél önzetlenebbül, annál inkább értékmérő.
Egy másik érték - vagy inkább értéktelenség mérő - támad-e valaki szájkaratével valakit (pláne éjjeli órán, alkoholos befolyás alatt) merő gyűlöletföggőségből.
Ha igen, akkor elő a szlogent: NE SZÁJALJ, SZAVALJ!
Remélem érthető.

43. [tulajdonos]: REMÉLEM ÉRTHETŐ2018-02-13 16:45
Ezt írod Szepy: "Szerintem egy költőt egyáltalán nem minősít, hogy el tudja-e szavalni a művét. Arra ott vannak az előadóművészek."
Ez igaz.
A költőt nem minősíti, de a dokkert igen. S még csak nem is elsősorban az, hogy hogyan szaval, hanem hogy szaval-e? Eljön-e? Fellép-e? Vállalja-e a nyilvánoisságot a fórumért, a költészetért, önmagáért mint szerzőp - mindez, ha vállalja, és minél önzetlenebbül, annál inkább értékmérő.
Egy másik érték - vagy inkább értéktelenség mérő - támad-e valaki szájkaratrével valakit (pláne éjjeli órán, alkoholos befolyás alatt) merő gyűlöletföggőségből.
Ha igen, akkor elő a szlogent: NE SZÁJALJ, SZAVALJ!
Remélem érthető.

42. [tulajdonos]: Re: Weinberger2018-02-13 15:32
Igen, Weinberger mester! Be kéne írni a neveket, utómunka során. Amikor én korábban felvetettem, hogy tudnék segíteni a filmes munkában, nem kaptam választ.
Most ismét felvetem:
Tudnék segíteni és feliratoztatnám a filmet!
Most kíváncsi vagyok, erre milyen válasz jön.
(Úgy látszik, így megy ez e része... legalábbis egyelőre.)

41. [tulajdonos]: Re: VEZSENYI2018-02-13 15:26
Persze, Ildikó! Ez a lényeg: BEJÖNNI, ott lenni. A szorongás elmúlik a gyakorlottabb felolvasónál. Ami engem illet (én gyakorlott szereplőnek számítok) nem azért hozom állandóan szóba a Dokk est filmet, hogy "sztároljam" magam, hanem hogy megértessem EZ és csakis ez, vagyis a vers és a felolvasása, elmondása lehet bárki "értékmérője" egy költészeti lapnál. Erre összpntosítson mindenki, ne magánéleti kellemességekre! Én cuki vagyok, te is cuki vagy, s majd jól feldicsérjük egymás műveit és elleszünk mint a befőtt! Nem! Inkább legyen "kellemetlen" valaki, de lepjen meg, kényszerítsen arra a műveivel, hogy respektálni tudjam!
(Itt állandóan "tárgyalás nélkül" hoznak ítéletet az ellenlábasok, még jó, hogy nincs a közelben ítéletvégrehajtó.)

40. [tulajdonos]: TILOS A FÉSZEN HÜLYÜLNI!2018-02-13 13:51


Két téves Dokk faq beírásra kell itt reagálnom: az egyik Tóth Csilláé, amely így szól:
"Kedves Gyula, Gyuri, Antal, le tudnátok ezt játszani a fészen? Ahová való, ha már mindenképpen nyilvánosan szeretnétek?
A személyes és sértő megjegyzéseket moderáljuk, ha valamit nem vettek észre a szerkesztők, azt észrevette helyettük más. De ha így is elkerülte volna a figyelmünket egy benneteket bántó megjegyzés, akkor szóljatok, hogy melyik az. De talán legelsősorban is ne tegyetek fel olyat egymásról, amit törölni kellene."
Idézet vége.
Válaszom:
Nem nem Csilla! Óriási tévedés!
Semmilyen szájkaratét nem kell sehová sem vinni.
NE SZÁJALJ! SZAVALJ!!!
Ez az új szlogenem.
Ott a Dokk est legutóbbi filmje!
Ott a bizonyság, amely megmutatja, hogyan kell "jó dokkernek" lenni. Nekem, a tehetséges kollégák versmondásába és irodalmi stílusába szerintem jól belesimuló dokkernek mi közöm a szájkaratés boldogtalanokhoz, akik nem mernek, nem tudnak, nem akarnak eljönni a Dokk estekre, nem lépnek föl, nem teszik közszemlére az énjüket - hanem a sötétből dobálják a kést? Milyen közös témám, milyen vitám lehet velük?
Semmilyen.
Itt sincs velük vitám - ők "vitatnak" engem, ahelyett, hogy meghallgatnák, megnéznék a szóban forgó Dokk est anyagát. Én akarnám "szétverni" a Dokk-ot (ez a legnevetségesebb vádaskodásuk), aki épp a Dokk jóhírét akarom megteremteni a versmondásommal? Az új verseimen kívül a régiekhez - nekem - papír sem kell: fejből mondom őket, mint a "homéristák" az eposz részleteket.
Én nem vitatkozom senkivel!
Mindenkinek elég annyit mondanom: NE SZÁJALJ, SZAVALJ!
Nem az álneves és anyakönyvi neves naplókban, meg az "üzekedő falakon" kell menőzni, hanem a pódiumon!
Elvégre ez a Dokk, vagyis egy költészeti fórum, s nem egy sörsátor!
A másik komment Vajdics Anikóé. Idézem:
"Nem lenne hozzá semmi közöm, ha nem vonódtam volna be én is akaratlan szemlélődőként a személyes (és sokszor csúnyán személyeskedő, és ettől igen kínos, már-már betegesen Én- és Te-mutogató) vitába.
Én fent vagyok a fészen. Oda át vinni egy perlekedést olyan, mint a hosszú felezési idejű, radioaktív végterméket exportálni. Nem hulladékot írtam, szándékosan.
Nincs előrevivőbb egy/két/sok személyes találkozásnál. A felezési idő gyorsul, hamarabb lebomlanak a sugárzó anyagok.. Feltéve, hogy a felek is így akarják."
Idézet vége.
Ez a meglátás részben közös az enyémmel, miszerint tilos a fészre vinni bárminemű majomsziklaharcot. Sőt! A fészbúk egyenesen az a fórum, ahol a legsikeresebben lehet megszabadulni a netbántalmazóktól. Nekem ott egy bántalmazóm sincs.
A másik helyes meglátása Anikónak, hogy a virtualitást fel kell váltani a személyes kontaktus felvételével. Épp ezt mondom én is!
El kell jönni a következő Dokk estre, és majd ott kell menőzni, nem a "képzelt beteg" szájkaratréval.
Ezért jelent korszakváltást a legutóbbi Dokk est, amely a lap történetében először, megnézhető filmfelvételre került.
Itt nincs többé "majd én olyan szörnnyé képzellek el téged, amilyenné akarlak" Nem! Az esten fellépőket akarva-akaratlanul a hátralévő életükben boldog-boldogtalan kénytelen lesz olyanná elkönyvelni, amilyennek a produkciójuk közben mutatkoztak, elvégre ezért álltunk mikrofon elé és egész itteni Dokk életünknek ez - vagyis a költészet kultiválása - a legfőbb értelme.
A Dokk nem sörsátor, nem öregcsajok-öregpasik klubja, de nem is "ötórai tea" a fiataloknak, nem életmű mauzóleum a saját pózaikba bemerevedetteknek, hanem élő, lüktető tehetség központ (feltéve ha így működtetjük). Amely újabb és újabb Dokk esteken népszerűsíti az irodalmi kikötőben folyó munkát. Magát a költészetet egy olyan korszakban, amikor a slam poetry a nagy 2008-as világgazdasági válság utáni Magyarországon ismét visszaszerezte a közönséget a költészetnek (vagy a költészet illúziójának). S amikor újféle rendhagyó irodalomórákat kezdenek tartani a költők az iskolákban. Én is az "élménytanításban" hiszek. Ezért kezdtem bele itt októberben a Rilke-Julia Cameron metódus szerinti "élmény meózásba", majd március végétől ismét folytatom.)
Nekem speciel elég sok az energiatartalékom erre, de azt hiszem a "kemény mag" számára is a Dokk felovasó esteken népszerűsíthető, felívelő korszaka a legvonzóbb jövő.
És igen, el kell jönni a következő Dokk estre, ki kell állni a pódiumra, és majd ott bárki "menőzhet"!

39. [tulajdonos]: KORRIGÁLT2018-02-12 23:34
Ne szájalj, Gyula, szavalj!
Neked is ezt tudom ajánlani. Nem papírtigrisként kell a Dokk-on menőzni, hanem ki kell állni a pódiumra, s ott majd nyomhatod!
Itt mindenki az, amit ír.
Honnan veszed a velem kapcsolatos tévinformációidat? Én mint Népszabadság újságírója, az átkosban?
Én kérlek szépen az átkosban üzemi-lapok IV. vonalbeli újságírója voltam, mert az újságíró iskola felvételijén azt is beleírtam a dolgozatba: Éljen Kádár János - 3000 forintból!
Ezért az újságíró iskolába sosem vettek föl. Anélkül (annak ideológiai fejmosása nélkül) pedig senki sem kerülhetett be a Népszabadsághoz - legalábbis az átkosban!!!
Ezért jelenkeztem az újságíró iskola helyett, 26 éves koromban (már volt egy agrárdiplomám) az ELTE magyar-történelem szakára.
Felvettek. Így azt végeztem el az újságíró iskola helyett. Később leadtam a történelmet, így maradt a szakpárosításom "magyar-állattenyésztő" szak. (Ezért tudom megülni a lovat a Búcsú a szonettől indavideo versklipen, ahol hátrafelé nyilazok).
A Dokk életrajzomban az áll, hogy a rendszerváltás UTÁN lettem a Népszabadság KÜLSŐS munkatársa!
Ez megvan?
(De onnan - túl jobbaldaliként - végül átmentem az akkor még ősliberális Magyar Hírlaphoz. Ahol "hátranyilazósként" megint csak én voltam az "idegen a cowboyok" között. Amíg ki nem utáltak a "másságom" miatt.
Én itt nemkaraktergyilkolok senkit.
Megdob Gyurcsi kővel (szerinte verem a gyerekekeket, pedig csak bokszedzéseket tartok, hogy ők verjenek engem), én meg visszadobom "kenyérrel" és az itteni létzezésünk kovászával. Nevezetesen azt mondom neki: - ne szájalj, szavalj! Hiszen:
Itt írni kell.
Itt szavalni kell.
Nem a gennynaplóban menőzni, vagy az "üzekedőfalon" beszólni a másiknak.
NE SZÁJALJ! SZAVALJ!!!
Gyere el a következő Dokk estre, és majd a pódiumon menőzzél!
Én is ezt teszem.
S igyekezz a perrel, hogy - téves - törvénysértési tényállásként beállított rágalmaiddal nehogy kifuss a 30 napos határidőből! Egyben megsúgom, én sajnos kicsúsztam nálad a 30 napos határidőből, rosszhír keltésed szövegeinél, de ha fejjel rohansz a falnak s beperelsz, akkor azonnal viszontváddal illetlek, amelynél viszont nem 30 nap az elévülési határidő, vagyis öszes régebbi rosszhírkeltésed automatikusan visszaélesül!
Jellemző lenne, sajnos, ha - tényleg - a bíróságon találkoznánk életünkben először (mint "hálózati személlyel"), vagyis ha a Dokk estekre továbbra sem mernél eljönni!

38. [tulajdonos]: NE SZÁJALJ GYULA, SZAVALJ!2018-02-12 21:58
Ne szájalj, Gyula, szavalj!
Neked is ezt tudom ajánlani. Nem papírtigrisként kell a Dokk-on menőzni, hanem ki kell állni a pódiumra, s ott majd nyomhatod!
Itt mindenki az, amit ír.
Honnan veszed a velem kapcsolatos tévinformációidat? Én mint Nészabadság újságíró az átkosban?
Én kérlek szépen az átkosban üzemi-lapok IV. vonalbeli újságírója voltam, mert az újságíró iskola felvételijén azt is beírtam a dolgozatba Éljen Kádár János - 3000 forintból!
Ezért az újságíró iskolába sosem vettek föl. Anélkül (annak ideológiai fejmosása nélkül) pedig senki sem kerülhetett be a Népszabadsághoz - legalábbis az átkosban!!!
Ezért jelenkeztem az újságíró iskola helyett, 26 éves koromban (már volt egy agrárdiplomám) az ELTE magyar-történelem szakára.
Felvettek. Így azt végeztem el az újságíró iskola helyett. Kősébb leadtam a történelmet, így maradt a szakpárosításom magyar-állattenyésztő szak. (Ezért tudom megülni a lovat a Búcsú a szonettől indavideo versklipemen ahol hátrafelé nyilazok).
A Dokk életrajzomban az áll, hogy a rendszerváltás UTÁN lettem a Népszabadság KÜLSŐS munkatársa!
Ez megvan?
(De onnan - túl jobbaldaliként - végül átmentem az akkor még ősliberális Magyar Hírlaphoz. Ahol "hátranyilazósként" megint csak voltam az "idegen a cowboyok" között. Míg csak ki nem utáltak a "másságom" miatt.
Én itt nemkaraktergyilkolok senkit.
Megdob Gyurcsi kővel (szerinte verem a gyerekekeket, pedig csak bokszedzéseket tartok, hogy ők verjenek engem), én meg visszadobom "kenyérrel" és az itteni létzezésünk kovászával. Nevezetesen azt mondom neki: - ne szájalj, szavalj! Hiszen:
Itt írni kell.
Itt szavalni kell.
Nem a gennynaplóban menőzni, vagy az "üzekedőfalon" beszólni a másiknak.
NE SZÁJALJ! S ZAVALJ!!!
Gyere el a következő Dokk estre, Gyula, és majd a pódiumon menőzzél!
Én is ezt teszem.
Majd igyekezz a perrel, Gyula, hogy - téves - törvénysértési tényállásként beállított rágalmaiddal nehogy kifuss a 30 napos határidőből! S egyben megsúgom, én sajnos kicsúsztam nálad a 30 napos hatéridőből, rosszhír keltésed szövegeinél, de ha fejjel rohansz a falnak és beperelsz, akkor azonnal viszontváddal illetlek, amelynél viszont nem 30 nap az elévülési határidő, vagyis a régebbi rosszhírkeltésedet automatikusan visszaélesíted!
Jellemző lenne, ha - tényleg - a bíróságon találkoznánk életünkben először (éppen, mint "hálózati személlyel"), vagyis ha a Dokk estekre továbbra sem mernél eljönni!

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: w0eh  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: mwjg  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-02-16 18:20 Vezsenyi Ildikó
2018-02-04 21:24 miss röfi
2018-01-26 15:05 stando
2018-01-23 21:20 Sági Ferenc Dénes
2018-01-16 21:04 F. Orsolya
2018-01-10 20:58 paricska
2017-11-29 06:51 Gyurcsi
2017-10-29 11:27 szekszelvesztő
2017-10-22 10:13 ekszszerkesztő
2017-10-17 21:14 furim
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-02-19 22:47   új fórumbejegyzés: Sági Zoltán
2018-02-19 22:29   Napló: weinberger
2018-02-19 22:23   Napló: weinberger
2018-02-19 21:52   Napló: weinberger
2018-02-19 21:18   Napló: weinberger
2018-02-19 21:16   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-02-19 21:15   új fórumbejegyzés: Szikora Erzsébet
2018-02-19 20:23   Napló: weinberger
2018-02-19 19:56   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-02-19 19:53   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós