DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2828 szerző 37060 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Z. Tóth Imre
  Levél Fukusimából
Új maradandokkok

Bara Anna: életbezártak
Nyári László: Kísérleti
Varga Árpád: apevák (No. 4)
Albert Zsolt: HAJNALI FRONT
Kiss Anna Mária: Pufikához
Szilasi Katalin: Várakozás
Petz György: Lomtalanítás fohász
Vajdics Anikó: Egy éjjel
Bara Anna: alteregók
Farkas György: Öregszik
FRISS FÓRUMOK

Szilágyi Erzsébet 2 perce
Vezsenyi Ildikó 5 órája
Nyári László 5 órája
Gyurcsi - Zalán György 5 órája
Radics Zina 6 órája
Gyors & Gyilkos 6 órája
Péter Béla 6 órája
Nagyító 6 órája
Tóth Gabriella 22 órája
Bara Anna 1 napja
Pataki Lili 1 napja
M. Szabó Mihály 1 napja
Ötvös Németh Edit 2 napja
Kiss Anna Mária 3 napja
Bátai Tibor 4 napja
Albert Zsolt 5 napja
Gulisio Tímea 5 napja
Horváth Tivadar 5 napja
Fekete Orsolya 5 napja
Varga Árpád 6 napja
FRISS NAPLÓK

 történések 5 perce
Ötvös Németh Edit naplója 1 órája
Hetedíziglen 4 órája
Bátai Tibor alkotói naplója 5 órája
Sorrento 8 órája
Frady Endre 9 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 13 órája
Bara 14 órája
Gyurcsi 17 órája
Qui? 20 órája
Baltazar 21 órája
Zúzmara 21 órája
Conquistadores 1 napja
az utolsó alma 1 napja
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Fészek
Legutóbbi olvasó: 2020-03-31 19:56 Összes olvasás: 3037

Korábbi hozzászólások:  
52. [tulajdonos]: béke2020-03-27 17:41
Z. naplója

A délelőtt fele jó volt. Az amikor békén hagyták. Aztán volt egy fél óra amikor cseszegették. A bevásárolt cuccokat kellett elpakolni. Félreértés ne essék, nem a munkával volt a baj, hanem a körülményekkel.
A kommunikációt a minimumra csökkentve, hmm, igen, nem szavakkal rövidre zárta az esetleges kérdéseket. Közben egyre mélyebbre fúrta magát, a legeslegbelső burkába és felhúzta a zipzárt. Befészkelt a kellemes melegbe és pihentette a békéjét. A keze addig sürgött, forgott, kevert, kavart. Semmi nem látszott a féltve őrzött békéjéből, kívülről semmi. Ez így volt helyes.
A délután is jól zajlott. A tegnapi szeretet adag még kitartott. Arra gondolt, hogy ha csak végszükség esetén használ el belőle, akkor tud tartalékot képezni az ínségesebb időkre. Mert lesznek, érezte.

51. [tulajdonos]: minden ok2020-03-26 19:13
Z. naplója

Zoé büntetést kapott, mert nevetett. Nyolc nap telt el, eddig minden oké volt, aztán kitört a balhé. Zoé először nem értette, aztán rájött. A férfi nem akart alul maradni, eleget látta gyerekként, hogy az anyja legázolja az apját. Küzdött ellene, ha a legapróbb jelét is látta. Általában képzelődött, aztán Zoé itta meg a levét. A táskáját megtalálta, az összes irat hiánytalanul, sőt még egy apróság is ami neki a mindent jelentette is lapult az egyik rekeszben. A legkedvesebb sálját húzta ki lassan, majd a nyaka köré tekerte és bekefúrta az arcát.
Az este már simán zajlott. Mindenki megnyugodott.

50. [tulajdonos]: Hátha2020-03-25 20:07
Z. naplója

Z. Elvesztette sültkolbászszínű táskáját . Fontos iratok voltak benne. Csütörtökre kapott időpontot, tizenhat órára, hogy megnézze hátha ott van, ahol hétfőn járt. Reméli sikeres lesz .Ha nem akkor várhat meg egy hetet.

49. [tulajdonos]: nyugalom2020-03-18 14:16
Z. naplója

Nincs hűs, nincs hűs. Szereztem. Sikerült. Már nincs tömeg, délelőtt nincs. Zoét haza küldték, így be tudott vásárolni. Majd délután átböngészi a netet, izgalmas mégis egyszerű receptekért. Amíg lehet.
A gyógyszertárak előtt hosszú sor. Mit vesznek, nem hitte el, hogy ennyi sz@rt. kell enni.

48. [tulajdonos]: nyugalom2020-03-18 09:13
Z. naplója

Zoé furcsán érezte magát. Olyan lett az élete, mint egy fantasztikus film, gondolta. Mindenesetre a szabályok betartásával, talán több lesz az esély, vélekedett. Nem pánikolt, de néha érezte, ahogy feszülnek az izmai, idegrostjai. Reggel fejfájással ébredt, valami kergette hajnalban, nem látta micsoda, de megmenekült előle. Ivott egy kávét és a fájdalomnak nyoma veszett. Bizakodva indult neki a napnak.

47. [tulajdonos]: no problem2020-03-14 09:58
Z. naplója

Zoé arra gondolt, hogy ők sem ússzák meg, utoléri ez a nyavalya a kolóniát is. Bezárják a munkahelyet, nem kockáztatnak. Aztán már csak a túlélésen kell gondolkodni. Embert próbálgató időszak következik. Aztán elmúlik az is.

46. [tulajdonos]: semmi2020-03-09 21:07
Z. naplója

Zoé fázott. A szobába befűtöttek, mégis jégcsapok lógtak mindenütt. A szokásos dér lépte el a bútorokat és az érzéseket is.
Zoé utált ott lenni. Semmit nem kapott, csak adott, adott és még adott. Elfogyott és fázni kezdett, forgott a gyomra és forgott vele a világ is.

45. [tulajdonos]: idézet2020-03-08 08:44
Z. naplója

Zoé talált egy írást a neten. A boldogságos Nőnap alkalmából osztotta meg egy ismerőse.
Úgy döntött, hogy a mai napot ennek az írásnak a függvényében fogja megvizsgálni. Igaz, soha nem szerette ezt a napot, nem tudta elmondani, miért, feleslegesnek tartotta ép úgy mint a húsvéti locsolkodást.

"Minden férfinak szüksége van egy okos nőre, aki segíteni tud majd, az élet nehézségeiben. Azt mondják, hogy minden sikeres ember mögött egy nagyszerű nő rejlik. És ez igaz. Nő nélkül a férfi nem más, mint egy önző ember. Kösd össze életed egy bölcs asszonnyal és akkor értelmet, irányt ad az életednek.
A szépség a nő egyik olyan jellemzője, amely során örömöt tapasztalhatunk. Vannak, akik túlságosan a szépségre fektetik a hangsúlyt, van aki éppen ellenkezőleg elrejti szépségét. A szépséget nem kell szégyellni, viszont egy bölcs nőnek megfelelően kell használnia ezt az adottságot.
Kedves és gondoskodó.
Ha ez a tulajdonság nincs, akkor nincs miről beszélni. Nagyon fontos, hogy a nő rendelkezzen ezzel a képességgel. Sokan kijelentik, hogy egyszerűen nem akarnak gyereket. Bizonyos szempontból van aki ezt mélyen átgondolja mielőtt döntést hozna. Ennek ellenére, minden nőben el van rejtve az anyai ösztön. Ha azt szeretnénk, hogy egy napon családot alapítsunk, meg kell bizonyosodjunk arról, hogy a nő tisztában van azzal, hogy egy nap anya lesz.
Az élet időnként nehéz lehet. Sokszor unalmas és egyhangú. A nő nem arra született, hogy szórakoztassa a férfiakat.
Ragaszkodó, ez az egyik legfontosabb tulajdonsága. Amikor egy nő szeret téged - ő teljes szívével szeret. Nem úgy, mint a férfiak - ők önzőbbek. Egy nő képes teljesen odaszentelni magát a férfinak, akit szeret. Ha találsz egy nőt, aki igazán szeret téged - megtaláltad a legnagyobb ajándékot az univerzumban.
Mindkét emberi nem néha makacs. Szeretjük a dolgokat abban a formában ahogyan megszoktuk, nem vagyunk nyitottak a változásra, mert azt gondoljuk, hogy erre nincs szükség. Egyébként is a kapcsolatok kompromisszumokra épülnek. Ha akarjuk, ha nem, ez így van. Találj egy nőt, aki kompromisszumképes - de ez csak az érem egyik oldala. Legyél te, az érem másik oldala!
Mélyen szeret - ez azt jelenti, hogy megtalálta helyét a világban és az otthona az első hely az életében. Tudni fogja, hogy pontosan hol van a helye és nem vágyakozik máshová. Ha szemébe nézel és lelked tükörképe jelenik meg, akkor van otthonod.
Megmondja, ha tévedsz.
Minden férfinak szüksége van egy nőre, aki kirángatja a sok hülyeségből. A férfiaknak egy rejtélyes képessége, hogy sokszor rossz döntéseket hoznak és hülyeségeket csináljanak. Miután megtaláltad a nőt, aki segít, hogy helyes pályára lépj és néha azt mondja, hogy tévedsz, akkor életed jobb irányba fog haladni, ha elfogadod véleményét.
Mindenkinek megvan a saját ízlése a nők terén, de ezek az erő és nőiesség kombinációi. Egy erős nőre lenne szüksége minden embernek.
Nőiesség - ez... nos, ez a nő. Ez a két tulajdonság nem ellentétes. Gyakran sikeresen lehet kombinálni a két tulajdonságot: a nő tudatában van azzal, hogy nő, és büszke arra, hogy annak született.
Szenvedélyes
Az élet akkor szép, ha tele van szenvedéllyel. De az egész életet szenvedélyesen leélni lehetetlen. A szenvedély két egyéniség között keletkezik és az a csodálatos benne, hogy ragályos. Ez a világ leginkább áhított "kórokozója".
Megértem, hogy egyes emberek kifejezetten keresik azokat a feleségeket, akik otthon ülnek egész nap. Azt is értem, hogy sok nő erről álmodozik. Az ilyen nőket nem értem, de gyakran az emberek ilyet keresnek. Ha azt szeretnéd, hogy a feleség otthon maradjon, szakácskodjon, tisztán tartsa a lakást, vigyázzon a gyerekekre győződj meg arról, hogy éppen ez a fajta nő a legtöbb sikerrel valósítja meg magát a háztartásban.
Néha őrülten szerelmes az ember és nem tudja megmagyarázni, hogy miért. Hogy őszinte legyek, nem is kell megmagyarázni. Ha valaki szeret és nem tudja elképzelni az életet nélküled, akkor ne engedd el soha.
Becsüld!
Ne kiabálj vele, ne alázd meg, ne gúnyold ki soha, mert akkor elveszíted örökre. Ilyenkor sajnos kimarad a legfontosabb dolog az életedből......"
*

44. [tulajdonos]: emlék2020-03-07 09:00
Z. naplója

Zoé koncerten volt. Az est végén a ruhatárban szembenézett Noémi fiával, aki egy lánnyal ölelkezett.
Aranyos kislánynak tűnt Noémi fiának kedvese. A kisférfi is észrevette a nőt, egyetlen egy pillanat apró töredékéig összekapcsolódott a tekintetük, aztán a fiú szakította meg. Tovasiklott pillantása és elsodródtak egymás mellől. A távolság az összenézéskor három méter lehetett. Nem túl közel, de az bizonyos, hogy a férfipalántata felismerte. Abban a pici időben Zoé vette az adást, a film lejátszotta annak a két évvel előtti csúnya augusztusi napnak a jeleneteit. Nimród mostohaanyja hatalmas undorító kifakadását a hétvégi házukban. A fiú születésnapján, még rosszabb. Akkor látta utoljára a fiút Zoé, jól megnőtt azóta, levetette a babahájat, lassan tényleg kész férfi lesz. Büszke lehet rá az apja.
Zoé szomorú lett, mire idáig jutott a gondolataiban. Nimród zavarba jött talán, vagy már mindig így fog gondolni rá, ha véletlenül összefutnak, a balhés nőre. Végül is mindegy, ezt nem tudja és nem is akarja megváltoztatni, ki tudja mit hoz az élet, talán arra is lesz mód, hogy egyszer ezt megbeszéljék.

43. [tulajdonos]: majd lesz jobb is2020-03-06 15:52
Nyusz szeretett volna ma bebújni egy sarokba és a leghatalmasabb káposztalevéllel szorosan betakarózni. Nem sikerült neki, mert az összes levelet megették a sáskák.
Az alkoholegereket gyűlölte már bámulni is, mégis vagy éppen ezért a főcickány kötelezővé tette.
Undorító pofájával rászuszogott Nyuszra, közben sunyin próbálta megfejteni tapsit.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-03-31 21:48   új fórumbejegyzés: Szilágyi Erzsébet
2020-03-31 21:45   Napló: történések
2020-03-31 20:02   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2020-03-31 17:52   Napló: történések
2020-03-31 16:40   Napló: Bátai Tibor alkotói naplója
2020-03-31 16:15   új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2020-03-31 16:05       ÚJ bírálandokk-VERS: Francesco de Orellana "Egyfejű magánjáték" (igen, ez is lopott)
2020-03-31 16:05   új fórumbejegyzés: Nyári László
2020-03-31 15:57   új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2020-03-31 15:51   új fórumbejegyzés: Gyurcsi - Zalán György