DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2792 szerző 35781 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Szakács Eszter
  Életéjek, halálnapok
Új maradandokkok

Farkas György: Transzcendencia
Petz György: Elbeszélés
Kiss Anna Mária: Szavakkal megajándékozva ( Juhász Tibor szerkesztőnek)
Standovár Ágota: láblóbázva
Standovár Ágota: lakótelepi kerengő
Bakkné Szentesi Csilla: Idejétmúlt attrakció
Vajdics Anikó: Bulimia
Wesztl Miklós: nem adom a láb
Farkas György: Csapdák (jav.)
Tiszai P Imre: Egyetlen szentség (vált)
FRISS FÓRUMOK

Pálóczi Antal 4 órája
Francesco de Orellana 10 órája
Wesztl Miklós 12 órája
Gyurcsi - Zalán György 19 órája
M. Szabó Mihály 1 napja
Nagyító 1 napja
DOKK_FAQ 1 napja
Kiss Anna Mária 1 napja
Várkonyi Miklós 2 napja
Duma György 2 napja
Berki Barbara Izabella 3 napja
Zsuzsanna Grande 3 napja
vezsenyi ildikó margit 3 napja
Mórotz Krisztina 3 napja
Tóth János Janus 3 napja
Szilasi Katalin 6 napja
Tiszai P Imre 8 napja
Tóth Gabriella 8 napja
Varga Árpád 10 napja
Bakkné Szentesi Csilla 10 napja
FRISS NAPLÓK

 fejlakók 3 órája
Jó, ha a vége jó 4 órája
Zúzmara 6 órája
Játék backstage 6 órája
Minimal Planet 6 órája
Bátai Tibor 7 órája
Baltazar 8 órája
Gyurcsi 8 órája
PIMP 9 órája
Conquistadores 13 órája
Sorrento 15 órája
Seholsincs 16 órája
weinberger 16 órája
Gyakorlótér 19 órája
Szerdánként, kávé helyett 19 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: PIMP
Legutóbbi olvasó: 2018-12-16 04:16 Összes olvasás: 108257

Korábbi hozzászólások:  
990. [tulajdonos]: LL Cool J2018-12-15 18:36
A Munka Törvénykönyvének legutóbbi módosítása kapcsán elhangzott pár igencsak meredek csúsztatás, ezeket nem ártana tisztázni.

Először is Kósa Lajos adott egy interjút, miszerint a módosítások úgyis csak a munkavállalók 10-15 százalékát fogják érinteni, elsősorban a folyamatos munkarendben dolgozó embereket - tehát nem érti a nagy felháborodást. Ez persze nem igaz: minden alkalmazottra kiszabhatnak majd "önkéntes" túlórát januártól, de most nem az a lényeg. A lényeg Kósa felfogása szerint az, hogy most mi a probléma? Maximum 10-15 százaléknyi munkavállalóval lesz majd csak kibaszva, a többi nyugodtan dolgozhat úgy mind eddig. Értem, ha ez így rendben van szerinte, akkor lelke rajta.

Folytatnám azzal, hogy munkaerő-hiány van Magyarországon - ez mondjuk tény. Csak azt felejtik el rendszeresen megemlíteni, hogy 2010 óta kb. 500 ezer ember hagyta el hazánkat, mert egyszerűen tele lett a töke a hazai állapotokkal és ezért nincs munkaerő. Ezt érdemnek beállítani?? Így nem maradt más, mint még egy bőrt lehúzni az itthon maradt munkavállalókról, hogy menjen a termelés. Ezt az 500 ezer embert mondjuk szeretik beletenni a munkanélküliségi-rátába is, mondván: mennyi magyarnak van már munkája. Más kérdés, hogy nem itthon termelnek, hanem külföldön. Sebaj.

Aztán ott van Palkovics miniszter úr is, aki azt nyilatkozta, hogy ha egy munkavállalónak nem tetszik az esetlegesen rákényszerített túlóra, akkor felmondhat nyugodtan, hiszen nagyon könnyű manapság munkát találni - pont azért, mert munkaerő-hiány van. Hááát... Egyrészt egyáltalán nem könnyű manapság munkát találni, másrészt mit mond majd a szerencsétlen melós a felmondása után az állásinterjúkon? Megkérdezi a HR-es picsa, miért hagyta ott az előző munkahelyét? Most mondja azt a kliens, hogy nem volt kedve, lehetősége, ereje túlórázni??? Nyilván jó pont lesz a HR-es picsánál, aki kb. 15 másodperc után ki is fogja baszni az állásinterjúról...

Illetve kíváncsi leszek arra a jelenetre, amikor egy munkavállaló elé odateszik a nyilatkozatot, miszerint ő önként és dalolva vállalja a túlórát és a munkavállaló majd büszkén kihúzza magát és annyit mond: "Nem!" A magyar cégeket ismerve lehet, hogy másnaptól vagy a következő hónaptól nem kell majd bejárni...

Na és akkor a hároméves időkeretről ne is beszéljünk, ami már nem tartozik a csúsztatások közé. Ha jól értem, akkor teszem azt lenyomok 20 túlórát jövő év februárjában és az majd csak mondjuk 2021 szeptemberében lesz kifizetve? Mi van?? Ezt inkább hagyjuk, annyira abszurd.

Egy dolgot viszont el kell ismerni, gyakorlatilag ez volt az első igazságos döntése a jelenlegi kormánynak, mióta 2010 óta átvették az irányítást: egyformán lesz kibaszva minden munkavállalóval - függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki. Két kézzel tudok csak hozzá gratulálni, szép volt fiúk...

989. [tulajdonos]: G-Unit2018-12-11 11:11
LL Cool J egy ikon a rap-szakmán belül - gyakorlatilag 30 éve a pályán van töretlen sikerrel, mindegyik albuma platina lett és kétszeres Grammy-díjas előadó. Van neki egy "I Shot Ya" című száma, amiből készült egy remix is. Na, ebben a remixben olyan sztárok vonulnak fel, mint Keith Murray, Fat Joe, Prodigy és meglepő módon egy hölgy is, Foxy Brown. Nos, a hölgy iszonyat jó szólót nyom le, de közvetlenül utána, a szám végén jön LL, csak azért, hogy egy még jobb szólót tegyen rá és bizonyítsa, hogy ebben a számban bizony ő a király.

Olvasói hozzászólások nélkül
988. Frady Endre: Ariana Grande[tulajdonos]: Truth Hurts2018-11-29 15:31
Ő a nagyobbik lányom kedvence. Amikor pár hónapja amerikai idő szerint az esti órákban feltöltötte a rég várt klipjét a netre, a lányom csak azért felkelt hajnalban, hogy már a feltöltés pillanatában megnézze. Amikor kora reggel vittem suliba, az autóban én magam is kénytelen voltam végighallgatni. Háromszor... :)

987. [tulajdonos]: 50 Cent2018-11-29 15:28
Nagyon régen írtam a naplómba és ennek meg is volt az oka. Gyakorlatilag azzal kezdődött az egész, hogy november elején két napot 38,2 fokos lázzal feküdtem az ágyban és utána közvetlenül lett volna két angolórám, amiket a láz okozta gyengeség és a fáradtság miatt lemondtam. Ekkor tűnt fel, hogy nem vagyok különösebben szomorú amiatt, hogy nem mentem az angoltanáromhoz. Akkor már kezdett felsejleni, hogy esetleg gondok lehetnek vele. November közepén úgy voltam vele, hogy gyenge voltam és fáradt - megyek hozzá továbbra is és rendben lesz minden. Nos, nem lett, gyakorlatilag két óra is úgy telt el, hogy már nem is figyeltem rá, rossz kedvem volt órák után és éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben. Végül szűk egy hónap tépelődés és önmarcangolás után ma délelőtt elbúcsúztam tőle, mivel hétvégén rájöttem, hogy én tulajdonképpen nem szeretek a tanáromhoz járni, illetve nem érzem jól magam az óráin. Nem tudok kiemelni egy pillanatot vagy eseményt, amikor betelt a pohár és azt mondtam volna magamban, hogy akkor befejeztem. Nem tudok rosszat mondani a személyiségére, a stílusára vagy az oktatási módszerére. Egyszerűen eljutottam vele arra a pontra, hogy nem akarok többet ezzel az emberrel találkozni és kész.

Természetesen most délelőtt nem mondtam el neki a valós okot, mivel nem akartam megbántani, illetve ezzel úgysem tudna mit kezdeni. Inkább arra hivatkoztam, hogy elment a motivációm az angol felsőfoktól - ami egyébként részben igaz is. Ezentúl egyedül és tanári segítség folytatom az angolt, mivel rájöttem arra, hogy nekem a felsőfok egyszerűen sok és nem megy. Németből ment, angolból nem fog. 36 évesen már ismerem a képességeimet és a korlátaimat is. Magamban lezártam ezt az angol felsőfokot és életemben először fordul elő, hogy valamit feladok és nem küzdök tovább. Most végtelenül kimerült vagyok és az előző bejegyzésben említett Grandet hallgatom. Nem vágyom másra csak pihenésre és arra, hogy egy hónap tépelődés után újra visszatérjen a jó hangulatom.

986. [tulajdonos]: Truth Hurts2018-11-29 14:59
Soha nem gondoltam volna, hogy Ariana Grande neve fel fog merülni a naplómban, de most ez a pillanat is elkövetkezett: sokadjára hallgatom meg tőle a "God Is A Woman" című aktuális slágert, amely egyszerűen tökéletes. Nem mellesleg a videóklip is nagyon jó - úgy vélem, hogy Grande ezzel a számmal többet hozott ki magából, mint amire alapból hivatott lenne a képességei alapján.

985. [tulajdonos]: 50 Cent2018-10-26 14:21
Ahogy elterveztem a Listening fejlesztését felsőfokra, az meg is valósult. Beszéltem a tanárommal és mondta, hogy egyetért a javaslatommal, miszerint egy feladatra koncentráljunk csak és ha kell, akkor ötször fogunk egy szöveget meghallgatni. Ezután be is tett egy feladatot és többszöri meghallgatás után is szemrebbenés nélkül mondtam, hogy akkor még egyszer. És láss csodát: 10 pontból négyet értem el, ami nem tűnhet soknak, viszont ez majd szépen fel fog menni hatra, hétre vagy teszem azt kilencre is. Gyakorlás, gyakorlás és újra csak gyakorlás. Meg persze én vagyok az ügyfél jelen esetben és én fizetek nem is keveset - tehát minden úgy lesz, ahogy én akarom.

Olvasói hozzászólások nélkül
984. Frady Endre: felpörgető szelek[tulajdonos]: Obie Trice2018-10-25 16:28
Északról északi szél fú,
Nyugatról nyugati szél fú,
Délről déli szél fú,
Távol-keletről kung-fú
;-)

983. [tulajdonos]: Obie Trice2018-10-25 16:25
Istennek ehhez nem sok köze van ugyan, csak egy régi kung-fu filmből vedd idézettel tudom felpörgetni magam, miszerint: "Dolgozz keményebben!" És én ezt fogom tenni, ugyanis a győztesek közé tartozom és azon emberek egyik fő tulajdonága, hogy minden pofon után felállnak és nem adnak fel semmit.

Olvasói hozzászólások nélkül
982. Frady Endre: listen![tulajdonos]: G-Unit2018-10-25 15:56
Be ready to listen,
Hátha szól az Isten!
;-)

981. [tulajdonos]: G-Unit2018-10-25 15:50
Már megint az a fránya Listening. Nemrég jöttem haza angolóráról és elég rendesen elkeseredtem. Meghallgattunk ugyanis két felsőfokú hanganyagot és az eredmény katasztrofális lett. Gyakorlatilag csak ültem a feladatlapok előtt és hallgattam a szövegeket. Semmit sem tudtam kihámozni az információk közül. Ez egy újabb pofon volt és le is hangolt rendesen. Holnap is megyek és megkérem a tanáromat, hogy alkalmanként csak egy feladatot vegyünk át, de ha kell, akkor négyszer-ötször vagy akár hatszor is hallgassuk meg ugyanazt a hanganyagot, mert így ennek nem sok eredménye lesz.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-10-14 07:50 Kosztolányi Mária
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-12-15 23:19   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2018-12-15 22:14   Napló: Zúzmara
2018-12-15 22:01   Napló: Minimal Planet
2018-12-15 21:59   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-12-15 21:55   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-12-15 21:53   Napló: Játék backstage
2018-12-15 21:47   Napló: Játék backstage
2018-12-15 21:35   Napló: Minimal Planet
2018-12-15 21:32   Napló: Minimal Planet
2018-12-15 21:03   Napló: Minimal Planet