Szakok
Beszél a szél - mit beszél?
- Azt mondja, hogy itt a tél.
Szalad a táj - merre jár?
- Amerre már vár a nyár.
Hát az ősz - mond valamit?
- Hallom zörgő, hűs szavait.
És a tavasz - mit csinál?
- Egy új élettel megkínál.
***
Szürke az ég,
Sötét, nem szép,
És köd is van még
Éppen elég.
***
Álmodunk, vagy alva járunk?
Ha az ősszel arra járunk:
Jobb itthon, mint Hawai-n -
Egyet értünk-e vajon?
***
A felhők sarkát elérem tán...
Egy varjúcsapat - az se rám vár.
Az egész vidék penészes tál,
Ez ősz már vagy tél - de hová lett a nyár?!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szóesésben (Budapest, 2001)
Kiadó: Reménység Alapítvány