Soós Gábor
Ha elmondhatnám
Mi arra születtünk,
hogy nem erre.
Egy más irányba:
falak, falak...
Jó lenne egy fa-lak,
egy viskó vagy kunyhó,
elmondhatnám, hogy
ott vártalak.
Elmondhatnám, hogy
nem jöttél, aztán
jött tél, tavasz,
és persze nyár,
s lassan őszre váltott
szakállam, s az éj már
délre költöző,
kék fecskenyáj.
A bennem latoló
tétovaság száz
penge, két karom:
szívembe váj…
Elmondhatnám, hogy
volt alkalom, és te
nem mondhatnád, hogy:
”Nem mondhatnám.”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|