[Nézd, ahogy írsz...]
magamnak
Nézd, ahogy írsz. Előtted a tükör.
Ismerd fel a költő hasonmását!
Ismerd fel, hogy az nem te vagy.
Hiába. Hiúságod hazudik:
azt mondja, ez egy gnóm.
De te is tudod, hogy ez a gnóm
még mindig jobb, mint amit elképzelsz.
Hiú vagy, lásd be!
És ha naphosszat ott ülnél
a tükör előtt, egyre szebbnek látnád
a képet, míg rabul nem ejtene
saját gyönyörűséged.
Aztán elvesztenéd azt a képességedet,
hogy megkülönböztesd magad a
tükörképtől. Úgy viselkednél, mint
születés után a csecsemő:
az anya és ő egy. Elválaszthatatlan.
Végül a tükör segít neki.
Elmondja, ki is ő valójában.
De neked? Neked már hazudik.
Nem létezel, csak a tükörben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.