Karácsonyi fohász
Ne írd le Uram bűneim a porba
Fájó seb mind s nincs, aki segítsen
Sajog bennem, a lelkem marcangolja
Rajtad kívül nem tudja senkisem
Bocsáss meg, hogyha vétkeztem ellened
Megbántam el nem mondott imákban
Nem vagyok én gonosztevő eretnek
Sem angyal, halandók közt hibátlan
Az élet vihara is beszennyezett
Akkor is , ha az ember menekül
Kábultan a bűntől, nem kegyelmezett
A sors, meghurcolt érdemtelenül
Arra kérlek Uram! S nemcsak magamért
Tiszta szívet adj, hogy újra éljek
Törőld le arcomról a bűnt és a vért
Hogy többé már senkitől sem féljek
2006 december 25
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.