A Narrátor
Százezer éve kántál magában
Vak mikrofonba, sötét szobában.
Szavait nem hallja, senki, s mindenki
Rájuk figyel a kába agyvelőkből kinézve.
Ősz hajtincseit valami sugárhajtású repülőgép
Turbinái kavarják fel, kuszálják össze és
Belőlük fonódik a se-vége-se-hossza beszédkötél.
Vibrálnak a hangszálak a bortól folyton nedves
Torokban, s bennük száz kótyagos lexéma repdes.
A két tintasötét szem Ianus módjára lát előre s hátra
A történet fonalát vascsőről legombolyítva.
A száj csőtorkolatán keresztül töltényhüvelyek
Éles klikkanásai közepetette
Repülnek ki ellipszispályán az ólomszavak.
A forró agy fogaskerekei nyomják a cselekmény újabb
S újabb apró láncszemeit, huzaljait, csavarjait,
Küldve őket a célhelyre az idegcsatornákon át.
A futószalag önmagába visszatérve teremti az
Elbeszélés újabb s újabb elemeit,
Míg az asztalon üres papíron soha vörös tintával le nem írt
Frázisok és képletek hevernek a nihil könyvnehezék alatt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.