Amikor a szív vérzik
Amikor a szív vérzik
mert kegyetlen asszonyi kéz
tépdesi a szív nyakán a tollat,
késével belevág,
mélytányér fölé tartja,
akkor a szív szíve egy óriásit dobban,
s szárnyával csapva kiszabadítja magát!
Kitörve az ablakot suhan át e szív
a cseresznyefa ágai között,
magasabbra száll, mint a fenyők,
s már a rét fölött jár, hol a többi megszökött szív
éppen akkor rendeződik "V"alakú nagy csapatokba,
de ez a szív külön repül,
mert addigra horgas csőre, horgas karmai nőnek,
kiterjesztett szárnyakkal vitorlázik,
árnyékától megrezzennek az őzek,
s a Balaton fölött suhanva így jut el e szív
a hegyig.
Hol egy nyári sátor matracán az asszony csókba fúlt sikolya
reszkettette meg az erdőillatot, s ez ott visszhangzik
azóta a jeges fák között,
ezt hallja meg
újra meg újra meg újra meg újra meg újra meg újra meg újra ez a szív.
Miközben kőröz a hegy fölött, csak kőröz
egyre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A Paráznabillegetõ (Budapest, 2007)
Kiadó: Aquamédia Bt.