A boldogságról
1.
Ma elnéztem, ahogy fő a fazékban a leves.
Szép, ugyanakkor ritmikátlan
buborékok bukkantak felszínre.
Elkezdtem őket számolgatni, de
közben rájöttem, hogy ez meghaladja a
képességeimet.
Aztán, ahogy később ettem belőle,
tisztának éreztem az ízét.
Ritka az ilyen, legalábbis nálam, mert
nem vagyok egy leveses típus.
2.
Szeretek száguldozni.
Na, azért csak óvatosan,
de szeretem a sebességet.
Ma lassan mentem.
Nézegettem, ahogy így november elején
az út mellett megjelenik
egy-egy kisebb fehér folt
a megsárgult avaron.
3.
Ma még nem is nevettem.
Azért belenéztem a tükörbe,
hátha más az arcom.
Nem volt más.
És azon kezdtem el gondolkodni,
hogy a ráncok el tudnak-e tűnni.
Nekem nincsenek ráncaim.
Nekem ősz hajszálaim vannak, de azok
nem érdekelnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.