A polcon csináltam
helyet neki, még ha
nehezen is szántam
rá magam, hisz néma
örökösen engem
mustráló szigorú
szempároddal szemben
e munka iszonyú.
Ha nem csak keretbe
és üvegbe zárva
ily furcsa szerepben
a könyv mellett állva
látnálak, könnyebben
menne minden s minden
itthon, az életben.
S nem fájna úgy itt benn.