Felmordul az ébredező
gépezet, a kabin bele
remeg. Hideg vasat
ujjfehéredésig szorítanak
kezek. Peti meg integet.
Apa hiába vett neki is
jegyet. Én tudni akarom,
mit lát fentről a madár.
Nagy vagyok már. Nem félek.
Elkapom majd a fecskéket.
Ne mondd azt, nem lehet!
A Földön nincs már senki.
Hová tűnt Peti és Apa?
Lent nem látszik más,
csak néhány színes paca.
Anyu! Ki akarok szállni!