Tilos megmozdulnia
A kórházban végig csúszkál a padlón, mint
régi fényképen a helyi korcsolya bajnok.
A köntösét hordja dressznek.
Ismeretlen flikk- flakkokba szédül.
A fekete- fehér kövezet
most számára rivalda- fény.
Eljut- e a WC- ig?
Vagy újra kell várnia a tapsig-
festéktől elronygyolódott arcú színésznőnek,
hogy antréját elvégezze?
Tehetetlenül megbicsaklik a lába,
ahogy egy nő tekintetétől
fordul ki bokánk, egy szénsavmentes
ásványvíz leemelése közben.
Hideg mosollyal fizet here- daganata:
árammal felizgatott békacomb-
összerándul félúton.
Ma már nem jut tovább.
Arcüreggyulladásos infra- lámpázása
maroknyi boldogság- tünet
a sugárkezelés árnyékában.
Akár egy lábas forró tej:
nővérkék veszik körül.
Magukban "lekurvaanyázva"
ágyához cipelik:
tehetetlen krumpliszsák.
"Tilos megmozdulnia!"
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.