Fattyúdal
"Ô ma jeunesse abandonnée"
(Apollinaire)
Ó ifjúságom égi mázlik
Tündértaván hány lét imázslik
Ha tükrén dalra hatty’ fakad
Recsegni készt’ kis fattyakat
Fölizzanak fakult kulisszák
Szerepkörökben elkopódsz
Szemednek árnyát szitkul isszák
A színen átmegy egy bohóc
Hideglelések lámpalázát
Statiszta sandák már gyalázzák
A hangod meg se hatja itt
Röhejlô lelked fattyait
Egy arc üvegje megrepedtén
Ragyog sivár a képkeret
A díszletek mögött rekedt fény
Homályt szivárgat éneket
Ó ifjúságom égi mázlik
Tükrén az élet szétimázslik
A mélyben néma hattyú dúl
Csönd fölszínén a fattyúdal
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Fattyúdalok (Budapest, 2003)
Kiadó: Magvetõ