CÍMERÁLLAT
már csak címerállatnak használnak
címerpajzsukra ugródnom kétfelül
míg VIVÁT! az üdvrivallgás felárad
s az utolsó hanghullám is elül
utána akár a Mór ki mihelyt
megtette kötelességét mehet
a Hatalom hátát mutatja s elejt
(tudom: bagóért eladtam lelkemet)
a Mór illegjen-bazsalyogjon a Mór
sápjából levonunk lóállást abrakot
hajlongva hátrálvást el vele hamar!
örüljön: evett potyázott alhatott
unikornis a címerpajzs peremén
ha arany-egyszarvú s ugrándi-jó
két nap ragyogás: kész főnyeremény!
(ámbárvást csak ócska dekoráció)
griff kadduceus kos vagy unikornis
mindegy: fess ugri-peckelődő legyen
kétnapos állás s annak nyugalmas
ki vidor-kackiás (árván-özvegyen)
máris fordíthatja szekere rúdját
de se lószerszám se ló mén gyalog
címerállatnak jó volt: igen ugrált!
Ura búcsúzik tőle s szívből fanyalog
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Árgus, 2002/5-6.