MINDEN ÍGY VAN JÓL
Merész zarándokútra indul Márta, és
a Mester színe elé ily szavakkal áll:
Türelmetlen vagyok, számból szitok fröcsög,
hiéna módján, fosztogatva létezem:
az emberektől lopkodok energiát.
A férfi, aki megölel, elsorvad mind;
akik szeretnek, őket gyilkolászom. Jaj,
de zúzmarás az én kezem, ölem, álmom!
A szívem nyugtalan, a lelkem csupa kín,
és szenvedek, mert élni mint kell, nem tudom.
Ha kelsz, ha fekszel válaszol a Mester , vagy
ha nap közben történik véled valami,
mondd: Mindent köszönök, és nem panaszkodom.
Úgy is tesz, miként a bölcs tanács sugallja:
reggel ha kel, ha fekszik este, és ha őt
akármi éri bármikor, ha jó, ha rossz,
szól: Mindent köszönök, és nem panaszkodom.
Ám szíve nyugtalan, a lelke csupa kín,
és szenved, nem tudván, miként kell élnie.
Esztendő múltán újra útnak indul, és
a Mester színe elé ily szavakkal áll:
Amit mondtál, hiába hajtogattam én,
az életem nem változott. Nincs benne más,
csak kín, zavar és önzés most is. Mit tegyek?
Ó, mindent köszönök, és nem panaszkodom
a Mester így felel. És Márta lát és ért.
Szívében szárnyalás: hát minden így van jól.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Életünk, 2002/6