A NEDVEK FELTÁMADÁSA
A NEDVEK FELTÁMADÁSA
Hajnal felé a hűvös kőüregben
már gyöngyözött a nedv; akár a csíra,
a test megtelt nyirokkal; a lepel nem
tágult tovább, előbb meghasadt, mint a
szentély kárpitja, majd fesleni kezdett
foszlott a textil, s nemsoká az ember.
A vaksötét levegő szinte pezsgett:
most a szárnyas nép perce érkezett el,
aztán a drága lé, a jó belek
szétcsorgó zsírja, mint a titkosírás
szalagja, szerteszét tekeredett,
míg megéledt a kőben minden nyílás.
Itta őt szárnyas-szárnyatlan bogár.
És nem vett rajta erőt a halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Ragtime a Vérnõszõ Barommal (Budapest, 2002)
Kiadó: Orpheusz