Könyörgés az emberért
"Én dicsőítettelek Téged e földön,
elvégeztem a munkát,melyet énrám bíztál"
/ János e.17,r /
Atyám!Eljött az óra!
Dicsőisd meg a Te Fiadat!
S Fiad is dicsőít majd Téged!
S úgy hull a szóm,mint vér a hóra
S úgy mar szívbe,mint éjbe a pirkadat
Ha ébred a fény,s elűzi a sötétséget
Adtál hatalmat, s erőt
S földre küldted egyetlen fiad
Hogy dicső neved hirdessem ott
Adtál nyájat, s legelőt
Rám bíztad a bárányaidat
Testet adtál szellememnek,ami sosem volt
Én a földön születtem
Pásztorok vigyázták álmom
A kies pusztában,s ígédnek
Éltem,s merre jártam,hirdettem
Hogy tövises utamat végig kell járnom
Születnem,meghalnom,hogy Hozzád visszatérjek
AZ EMBERÉRT KÖNYÖRGÖK
Nem a világért,mit ott hagytam
Vak sötétben fenn a Golgotán
A Te nevedben ma is őrzöm
Az EMBERT ,mert életemet neki adtam
Hogy egyek legyünk,ahogy Te bennem Atyám
Azt kérem e végórán
Legyen velem itt minden EMBER!
S lássam az ellenem vétkezőt
Csak a csillagfény boruljon rám
Ha szemem lehunyom végleg a kereszten
S szeress,ahogy szerettél a teremtés előtt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.