Locsoló vers
Száraz a föld por veri fel
Aligha nem locsolni kell
Áll az ágyúm, vízzel tele
Tojásból van a kereke
Szép menyecske állj hát elő
Buzogj, mint a vízelnyelő
Áldást hozzon minden cseppje
Gyógyírt bajra, tépett sebre
Harmatot a termőágra
Napfényt minden száll virágra
Vizes blokkom újra töltöm
Szuflám mindég akkutöltőn
Jut igy permet valahára
A bimbózó violákra
S hogyha végül kiszáradok
Mint husvéti piás torok
Locsoljatok fel,ha láttok
Szép asszonyok, tündérlányok
2001 03 15
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.