Ugar-nyüves
Ugar-nyüves számkivetésben
A senki földjén tarack lázad
Kókadt pipacsok a kék égen
Vértől ázottan vitorláznak
Szél suhogtatja a kaszaélt
Délibábok,garabonciások
Hol vagytok ti viharedzette
Napszítta,hajdanvolt kaszások
A vér, s verejték jussát mamár
Csak átokszó szüli a szájban
Nem idomul munkára a kéz
S tenni rest,akiben aszály van
Lángot sem vet, parázs sem fűti
Lohad a hév, szikkad az erő
Flaszterfaló éhségben lüktet
A robotra járó agyvelő
Súlyát,ha jár,kényszerből hordja
Tesped a test az inak rostján
Léte,ha van még, kompjúterek
Fénybezárt programja lett most már
Kihalt a szó, csak a gép beszél
Tett erénye sem az emberé
Szolgává lett, s ki alkotta ezt
Önemésztőn láncraverten él
2003 04 07
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.