A kimondott szó
A KIMONDOTT SZÓ
Mindig súlya van a kimondott szónak,
Tudat alatt az agyunkban megbújnak.
Alattomos mélyen beágyazódnak,
Sokszor önállóan is rombolódnak.
A kimondott szó a gondolat következménye,
Mindnyájunknak lehetne az utolsó reménye
Ha nem lenne benne akarnok indulat,
Amely a másik ember lelkében kutat.
Megfontoltabban mondjunk ki szavakat,
Ne akarjunk megbántani másokat.
Alázatosan bánjunk a szavaink erejével,
Számoljunk felelőtlen félreértés erdejével
Mely őrült, beláthatatlan indulatokra képes,
Akkor, amikor úgy néz ki, hogy nem is olyan mérges.
A szó elszáll ugyan, de hatása úgyis megmarad,
Az emberi indulat felnagyobbodva megdagad.
Áramolni kezd vágtázva át a légen át,
Megbántva gyűlölködve fújja a harsonát.
Mindig súlya van a kimondott szavaknak,
Felelőssége van az írástudóknak.
Gondolatok, kimondott szavak,
Soha senkit ne vádoljanak!
Békességről szóljon mindig énekünk,
Isten keze mutassa, hogy mit tegyünk.
Zirc, 2005. 11. 23
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.