ELEKTROMOS RÁJA
Ťaz alvás a halál előszobájať (MONTAIGNE)
kocsányon a lámpás mélytenger mezőben
alattomos rája ellengedezőben
hozzá le nem habar hajó merüléke
soha fel nem tekint irgalmazó égre
soha nem irgalmaz akarna se tudna:
szégyene kisülne árama hazudna
Egy mélyvízi akna felvág nagy dördülvést
de ő csak fitymálja folytatja a fürdést
Ringódzó sodrással setétlő áradat
tigrisek ördögök szép szál kantárhalak
Ha ki ellenség les a sziklaszurdékból:
hullám-érintésből rezgő bugyborékból
tudja a rengésből víznek bolygásából
egész vízitábor elsompolygásából
Némi agyhiánnyal bölcsen felvértezve
álomba veszékel mélytengeri mezbe
egy-két félszegúszó ágyán átbukdácsol
ímmel-ámmal olvas álmosító pár sort
Ami törvény tölti nem hogy kritizálja
nem oly maszületett elektromos rája
Könyve alá süpped eloltja a lámpát
s előszobájában szelíd hal-halált lát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.