(Részeg izmusok...)
Részeg izmusok verekszenek
a világ előtti parkban.
Hányásában fetreng egy gyerek.
Apóka megérzi: baj van.
Olvassa az újsághíreket
egy megvadult, csökött ösztön;
amíg eldönti, ma kin nevet,
eltapos egy kínt a földön.
A bokrok mögött a lövészek.
Az indulat parancsra vár.
Az enyészet tudja: övé lett
pont úgy a lekvár, mint a vár.
Röhög a Holdon az öntudat,
a távolság utakat épít.
Zavartan tördelik ujjukat,
kiket még ez is megszépít.
Üvölt a fára borult féreg:
Miért kellett találkoznunk!?
Úgy én sohasem szeretnélek,
ahogyan megállapodtunk!
Üvölt a gyilkos, az áldozat.
Üvölt a fa, a nyelve láng
Oly egyszerű e kárhozat:
nem is termel energiát.
*
Ádám hozzábújna Évához
- nincsen mikor, és nincs hol.
Isten nyirkos halántékához
veszettül szorul egy pisztoly.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Reményrõl fantáziál (, 2006)