ÁLDOZATHOZATAL
Bizony, kezd megtottyanni a szép hölgy,
és napokig pihentetnie kell nem szabad inni! ,
a pofiját,
hogy ismét őszibarack-hamvas legyen,
ha valamilyen alkalomra muszáj bájt ölteni.
Diktálni tanult meg szépségével, nem gyors- és gépírni;
és bár ért sok mindenki nyelvén, nem beszél nyelveket
és bizony kapatosnak kell lenniük
azoknak az ágyékoknak és szíveknek
a bulista összeröffenéseken,
hogy megcsiklandozza őket egyértelmű célzásaival,
kétértelmű vicceivel.
És már nem hozzák körülötte mozgásba a világot
a fogaskerekek,
a taxi-forgatagos éjjelek.
És egy átmulatott éjszaka után kóbor kutyák
a kollektív tudattalan vegyvédelmi katonái
várják hazatérését a kapu előtt,
körbeveszik és kivezetik
(közben egy szó, egy kérdés nem esik)
a város határába,
kiteszik a hajnal dörgő sárkánygépezetének,
és az megragadja, bekapja, bedarálja,
mint az édesanyját az emberfeletti
fogaskerekek, hengerek
a cementgyárban,
a Nagy Építés Korszakában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: 2000,