boszorkányos
hej, ha szoknyád szép harangját
hajnalharmattal telítve
isten súlyos vad haragját
hátad mögé penderítve
pendelyesen cirokszálat
macskadögre suhintanál
holdnálszedett békanyálat
vakszememre fuvintanál
bakördögöt paripának
combjaid közé szorítva
papot kötnél páriának
bűbájolni így tanulva
cikkanó ördögszilánkba
bújnál tőlem ha keresve
holt temető mély árkába
bolyonganék keseredve
ha meg égen szállonganék
tüzemből fölszálló pernye
idesuhanó kis árnyék
esőpermet leteperne
lucaszéken álldigálva
átalnéznék életemen
boszorkányom megtalálva
átbucskáznék szép fejemen
lennék én is üldözöttje
rikoltozó vak világnak
boszorkányom nyűgözöttje
fittyet hánynék vasvilláknak
szétrontanám rőzsedombod
együtt törnénk örök átkot
amit a vész neked gyújtott
együtt fújnánk el a lángot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.