Ítélet
arcok leszünk a jéghideg homokban
tördelt fényükre csupasztott szegek
széthullt sorsunk szétesett sorokban
formáz majd egy elvetélt nevet
kereszt-sosem-volt gerendák hevernek
csillagtalanná fagyott ég alatt
azt vesszük fel vállunkra tehernek
mi üdvösségünkből még megmaradt
vonszoljuk minden megvallott hitünket
tisztává roncsolt tetteink sorát
az alázatban egykor kitűntek
majd kitárják a gőgös ostobát
görnyedve visszük Istent, mint koloncot
örök törvény köt lábainkra gúzst
szállni gyávák, magukról lemondók
súlyát cipelve meghasad az út
s a Trón előtt majd végleg porba hullunk
nincs már erőnk felpillantani
a Szembe, amit megígért a múltunk -
üres bársony ragyog megvakítani
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.