Miért kéne tudnom
Itt van ez az eső, más esők emlékével.
Ha nem esne, el is felejteném, hogy
valaha esett, ahogy újabban nem jut
eszembe senki. Újabban csak arra a vég-
zetesen értelmes dologra gondolok, hogy
ráférne egy generálgyógyítás az általam
tönkretett dolgokra. Ezt mos újra érzem.
Újra furdal. Mindent megbántam, pedig
csak vaktában randiztam, és nem volt
semmi". Csak nem beszéltem rólad, de
újabban senki nem jut eszembe. Ez azért
még nem bűn. Nem vállalati disszidálás
vagy ipari kémkedés. Csak kussolás. Csak
figyelés. Mintha nem érteném rendesen,
mit mondanak nekem. Talán ez is az én
hibám? Mi az én agyam. Egy naprakész
térkép? Miért kéne tudnom, hogy mit
teszek a következô percben. Miért kéne
tudnom, milyen a szerelmes agy, hogy
hány milliméterig ázik át a járda eső után.
Hogy milyen az ázott járda, vagy milyen
az arcod valójában, mikor sírsz. Hogy
melyik kútnál nem emelték a gázolajat.
Miért kéne bármit is tudnom?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.