Karát
És mondd, öregem,
vannak barátaid?
Tudod, akik akkor is felhívnak,
ha éppen nem akarnak semmit,
csak régen hallották a hangodat
- és ez a „régen”
lehet, hogy csak tegnap volt?
Akik kérés nélkül ajánlják fel,
hogy úgyis mennek a teszkóba,
kell-e valami?
Akik - egy másik városból -
naponta elvinnének kezelésre?
Akik, ha meglátogatnak,
tudják, hogy mit szeretsz?
Vagy, hogy mit nem?
Akik nem a profilodon,
hanem személyesen köszöntenek?
Akik rákérdeznek a laborodra
a vizsgádra
a lányod vizsgájára
a fiad sérülésére
a kocsid műszakijára
vagy csak arra, hogy „na, mik a hírek”?
Hogy mit tudsz közös barátotokról,
vagy éppen, hogy tudod-e már, baj van náluk?
Akik munkába menet
az üres kukádat az úttest mellől
a kerítésedhez húzzák?
És mondd, öregem,
hány ilyen barátod van?
És mondd, öregem,
Hány embernek vagy te ilyen barátja?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-07-30 10:55:10
Utolsó módosítás ideje: 2024-07-30 10:55:10