sérelmeikkel mérik [és nem értik]
az országot–hazát
sorsot–történelmet dekáznak
patikamérlegen
ha mázsányi a súly akkor is
komisszárokkal egyezkednek
remélve hogy a diktátumba bele-
vetethetik a maguk feltételeit is
nem békíthetők
megingathatatlan alanyai
az összes maguk választotta konfliktusnak
valósnak–véltnek egyre megy
mindenkor bátrak
kinyilatkoztatni az igazságot bárki
meg sem született gondolatairól
változásért kiáltva rejtik
a tudattalanunkba
ragaszkodásukat váltig fölpanaszolt
tarthatatlan helyzetükhöz
és nem értik hogy miért
nem tudnak közügyet csinálni
köz(?)érz(ül)etükből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-12-18 00:05:28
Utolsó módosítás ideje: 2023-12-18 00:05:28