száraz december
úgy vagyok vele
mint akinek büdös a lehelete
mástól tudja meg
karácsony lesz
készülődnek meg a reklámok
évek óta ketten
mi már nem veszünk
ötven éve vagyunk egymás ajándékai
a kicsikkel
kicsik persze van köztük százkilós is
évente kétévente egyszer
ha kijön a lépés talán többször
karácsony szülinap névnap és minden más olyan nap
amikor dukálna a szeretet érintése
egyben
nem tudom melyik a nagyobb
a találkozás öröme
vagy ami az elváláskor belém mar
a számtan
az öröm egy-két hét
a sajgás hónapok évek
jó persze egy kicsi mindig átszivárog egyikből a másikba
így lehet ép ésszel
a nagyfiam és a kisunokám egyformán hathüvelyk
egy generáció már úgy nő fel hogy én is csak annyi
majd lehozzuk a műfát
nincs egy méter minek úgyis csak hathüvelyk
alatta semmi
majd egyszerre a csokinyúllal
de a kézipoggyász úgyis korlátoz
nyáron lesz a halászlé is
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-11-26 04:04:27
Utolsó módosítás ideje: 2023-11-26 04:04:27