summáját írom
tinód illantos sebestyén – cronika a várbul
/a korabeliről jelenkori szóhasználatra módosítva! /
amikor politikai öntudatra ébredt
felülvizsgálta saját szokásait
azóta ha átkelt az úton
csakazértis jobbra nézett először
igaz néhány fékcsikorgás ráébresztette
hogy ezt csak a zebránál teheti
sebaj ennyi belefér
aztán jött az
hogy mostantól jobbra kel fel az ágyából
de ez meg nagyon fájt
erre mondják
hogy a fal adja a másikat
hősünk azért az erőből ért
persze lehetett volna
hogy megfordul az ágyon
de annak a másik fele lábszagú
mindegy ezt a részt kihagyja
az életrajzából
aztán rászokott az ilre
illiberális illuminált ildikó
illemtan na az nem
már olyan szuverén hogy magára se hallgat
legalábbis a régebbi önmagára
ilszuverén
ha már föladja ne úgy mint a többiek
azok fagylaltot nyalnak
pisztácia nem is volt a csokoládé kifogyott
és a fagyi nem is ad semmit
gáz
a lényeg hogy ne latin betűkkel legyen írva
színre állagra csokoládé
a szagot meg már megszokta az ágyon
amikor fordítva próbált aludni
iljogszerű
ilszabályok
iltörvények
ilfizika
ilgravitáció
na az lesz a vége
il tud repülni
az illenzéknek nincs is más esélye
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-19 21:15:22
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-19 21:15:22